Kun asunnon myynti on edessä, kannattaa harkita ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän apua. Kiinteistönvälittäjä voi olla keskeinen kumppani myyntiprosessissa, ja tässä artikkelissa käsittelemme, mitä kaikkea asunnon myyntiin liittyy. Samalla annamme vinkkejä siihen, kuinka voit optimoida myyntiprosessin parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

1. Asunnon Arviointi ja Kiinteistönvälittäjän Konsultaatio

Kun päätät myydä asuntosi, kannattaa ensimmäiseksi ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjään. Kiinteistönvälittäjä voi suorittaa arviokäynnin ilmaiseksi ja antaa sinulle realistisen arvion asuntosi hinnasta sekä arvioidun myyntiajan. Tämä vaihe ei sido sinua mihinkään, ja voitte keskustella myös digitaalisesti esimerkiksi WhatsAppin kautta. Lisäksi välittäjä auttaa sinua ymmärtämään lainsäädännön vaatimukset, jotka liittyvät asunnon myyntiin, ja neuvoo vakuusjärjestelyissä sekä sopimusasioissa.

2. Myyntitoimeksianto ja Asunnon Myyntisuunnitelma

Arviokäynnin jälkeen tehdään myyntitoimeksiantosopimus, ja yhdessä kiinteistönvälittäjän kanssa määritetään asunnon myyntihinta. Lisäksi sovitaan käytännön järjestelyistä, kuten näytöistä ja tarvittavista asiakirjoista. Isännöitsijäntodistus hankitaan, jos kyseessä on asunto-osake. Laaditaan myös houkutteleva kuvaus asuntoilmoitusta varten, ja tarvittaessa tehdään kosteus- ja kuntotarkastus.

3. Asunnon Kuvauksen Laadinta

Asunnon myynnissä korkealaatuisten valokuvien ottaminen on tärkeä askel. Ammattikuvaajat voivat auttaa asunnon näyttämään houkuttelevammalta oikeanlaisen valaistuksen ja kuvakulmien avulla. Ennen kuvausta saat myös vinkkejä siitä, kuinka voit valmistella asuntosi parhaaseen mahdolliseen kuvauskuntoon, kuten siivoamalla ja kalustetta järjestelemällä. Pohjapiirustus luodaan myynti-ilmoitusta varten.

4. Asunnon Markkinointi

Kun myyntiprosessi käynnistyy, sisäinen markkinointi alkaa. Kiinteistönvälittäjä esittelee asunnon muille Huoneistokeskuksen välittäjille, ja käynnistyy myös ainutlaatuinen Yhteismyynti -toimintamalli. Asunnon markkinointi tapahtuu Huoneistokeskuksen omilla sivuilla, Facebookissa ja muilla somekanavilla, sekä asuntoportaaleissa kuten Etuovella ja Oikotiellä.

5. Asunnon Myynnin Eteneminen

Välittäjä pitää sinuun säännöllisesti yhteyttä ja tarjoaa palavereita, joiden tarkoituksena on seurata myyntiprosessin etenemistä ja tarjousten saapumista. Voit myös seurata asunnon myyntiä 24/7 Omaportti® -palvelun avulla. Tarjousneuvotteluissa kiinteistönvälittäjä auttaa saavuttamaan parhaan mahdollisen kauppahinnan.

6. Tarjouksen Hyväksyminen ja Kaupanteko

Kun saapuu hyväksyttävä tarjous, sovitaan kaupantekoajankohta, maksuehdot, vakuutusjärjestelyt ja muut käytännön asiat. Kauppa pyritään järjestämään digitaalisena DIAS-kauppana, mutta se voidaan myös hoitaa pankissa. Ennen kauppaa, välittäjä toimittaa kauppakirjan luonnoksen tutustuttavaksesi. Kaupantekotilaisuudessa kauppakirja allekirjoitetaan, ja asunnon osakekirjat siirretään ostajalle. Ostaja maksaa myyntihinnan, myyjä maksaa välittäjän palkkion ja varainsiirtovero suoritetaan.

7. Asunnon Myynnin Jälkeen

Kun kauppa on tehty ja omistusoikeus siirtynyt ostajalle, voit laittaa pisteen asunnon myyntiprosessille. Kiinteistönvälittäjäsi on edelleen käytettävissäsi kaikkiin kysymyksiin ja tarpeisiin liittyen, ja he haluavat varmistaa, että olet tyytyväinen asuntokauppaasi.